arv- och miljötänk hos RYdbergs 
Rydbergs majonnäsbaserade sallader är klart störst i Sverige inom sitt segment. Men hur många av alla som älskar Rydbergs vet att historien går tillbaka ända till 1937, då makarna Rydberg sålde hemlagad majonnäs i sin butik på Södermalm i Stockholm? 
Uppdraget var att aktivera salladerna igen för att nå en ny målgrupp och inte tappa kunder. Förpackningarna behövde också få ett lägre koldioxidavtryck. En central del i arbetet var därför att presentera en väl underbyggd materialrekommendation.
Lösningen blev faktiskt två! En plastbägare av PP med hög återvinningspotential, och en fiberbägare inspirerad av glassbägare. Den skulle vara gjord av ett material baserat på träpulp med en barriär av grön PP av snabbväxande gräs. 
Genom en förbättrad konstruktion av locket uppmuntrar vi att plastbägaren används igen och igen innan den återvinns, samtidigt som vi eliminerar den kladdiga aluminiumfolien som ofta hamnar i hushållssoporna.
Den grafiska designen lyfter fram två centrala aspekter av varumärket; Arvet från makarna Rydberg förmedlas genom en retrokänsla i både mönster och färgskala. De fina, till största del svenska, ingredienserna betonas genom tydliga illustrationer.
Stockholm, 2020